Jak připravit pivní past na slimáky? Návod krok za krokem

Slimáci mohou být pro zahradníky a pěstitele rostlin docela nepříjemným problémem. Pokud hledáte zaručený a ekologický způsob, jak se jich zbavit, pivní past může být účinnou volbou. Tato past je přírodním lákadlem, které může pomoci snížit jejich počet v zahrádce. Zde je jednoduchý návod, jak si takovou past z piva připravit.

jak-pripravit-pivni-past-na-slimaka-navod-krok-za-krokem

Připravit pivní past je velmi jednoduché:

Co budete potřebovat?

  1. Pivo: Pivní past využívá atraktivní vůni a chuť piva, která láká slimáky.

  2. Misky nebo nádoby: Pro umístění pasti budete potřebovat několik misek nebo nádob.

  3. Kvasnice: Kvasnice zesilují stopu piva a přilákají slimáky.

  4. Cukr: Cukr může sloužit k ještě lepšímu přilákání slimáků.

  5. Voda: Na ředění a smíchání ingrediencí.

Postup přípravy pasti:

  1. Připravte pivo/směs: Ve vhodné nádobě smíchejte pivo, kvasnice a malé množství cukru. Poměry mohou být zhruba 1 šálek piva, 1 lžíce kvasnic a 1 lžička cukru. Přesné množství záleží na velikosti pásti a množství slimáků.

  2. Zředění směsi: Přidejte trochu vody a promíchejte směs, aby byla konzistence podobná řídkému sirupu. To pomůže, aby past lépe proudila a byla atraktivní pro slimáky.

  3. Připravte misky: Naplňte misky nebo nádoby připravenou pastí. Umístěte past do různých částí zahrady, kde jste zaznamenali největší výskyt slimáků.

  4. Umístění pasti: Misky umístěte blízko rostlin, které byly slimáky napadeny. Můžete je položit na zem nebo na zvednuté plochy, jako jsou prkna, aby se do pasti dostali co nejvíce slimáků.

  5. Kontrola a údržba: Pravidelně kontrolujte misky s pastí. Když se v nich nahromadí slimáci, vyprázdněte je a připravte novou dávku pasti.

Proč je slimák "nepřítel"?

Slimáci jsou škodliví, protože:

  • Mohou způsobit značné škody na zahradách a polích.
  • Mohou být přenašeči nemocí.
  • Mohou být nepříjemní a oškliví.