Jak vyrobit jed na myši?

Myši jsou nežádoucí škůdci, kteří mohou způsobit škody na majetku, přenášet nemoci a znečišťovat potraviny. Pokud máte problém s myšmi v domě, můžete se je pokusit zbavit pomocí různých metod, jako jsou pasti, repelenty nebo otravy. V tomto článku se zaměříme na to, jak si doma vyrobit jed na myši z běžně dostupných ingrediencí.

jak-vyrobit-jed-na-mys

Jak vyrobit účinný jed na myši? 

Existuje několik receptů na domácí jed na myši, které využívají různé látky, které jsou pro myši jedovaté nebo způsobují jejich smrt jiným způsobem.

Některé z nich jsou:

  1. Kyselina boritá a slepičí vývar: Kyselina boritá je běžně používaná jako insekticid, ale je také toxická pro myši. Smíchejte práškovou kyselinu boritou s kuřecím vývarem a vytvořte z ní malé kuličky. Položte je na místa, kde se myši pohybují, a počkejte, až je snědí. Kyselina boritá způsobí selhání ledvin a smrt myší.
  2. Cukrový vzorec: Tento jed využívá jedlou sodu, která je pro myši jedovatá, protože způsobuje nadýmání a narušení rovnováhy kyselosti a zásaditosti v jejich těle. Smíchejte jedlou sodu, mouku, cukr a vodu a vytvořte z ní malé kuličky. Cukr slouží jako návnada pro myši, které je rády pojídají. Jedlá soda pak způsobí jejich smrt.
  3. Sušené bramborové vločky: Tento jed je založen na tom, že sušené bramborové vločky se v žaludku myší rozpínají a způsobují jejich prasknutí. Stačí položit sušené bramborové vločky na místa, kde se myši dostanou, a nabídnout jim také zdroj vody. Myši si pochutnají na vločkách, ale později zemřou na následky jejich roztažení..
  4. Máta peprná: Máta peprná je silný repelent pro myši, které nesnášejí její silnou vůni. Můžete použít čerstvou nebo sušenou mátu peprnou, olej z máty peprné nebo vonné tyčinky s máty peprnou. Rozložte je kolem míst, kde se myši vyskytují, a odradíte je od vstupu do vašeho domu. Máta peprná také působí jako jed pro krysy, které mají citlivější plíce a mohou zemřít na následky její inhalace.
  5. Pařížská omítka: Pařížská omítka je běžně používaná jako stavební materiál, ale je také účinná proti myším. Smíchejte pařížskou omítku s kukuřičnou moukou a mlékem a vytvořte z ní malé kuličky. Položte je na místa, kde se myši pohybují, a počkejte, až je snědí. Pařížská omítka ztvrdne v žaludku myší a způsobí jejich udušení.

banner blog bovram

Tyto jsou jen některé z možných receptů na domácí jed na myši, které můžete vyzkoušet.

Při používání těchto jedů buďte opatrní a ujistěte se, že je nedostanou do rukou děti nebo domácí zvířata, které by mohly být také otráveny.

Také je vhodné používat rukavice a ochranné brýle při manipulaci s jedovatými látkami. Pokud se vám tyto metody zdají příliš kruté nebo neúčinné, můžete se obrátit na profesionální službu na hubení škůdců, která vám pomůže zbavit se myší jednou provždy.

 

Nejčastější otázky

Co nesnáší myši?

Myši mají velmi citlivý čich a některé vůně je mohou odradit. Obvykle nesnáší silné vůně jako je pepř, česnek, mátový olej nebo dokonce odér od koček. Myši také nemají rády hlučné a rušné prostředí, neboť preferují klid a ticho.

jed-na-mys

Jak chytit myš bez pastičky?

Myši můžete chytit bez použití tradičních pastiček několika způsoby. Jednou z metod je použití živé pasti, která myš zachytí, ale neublíží jí. Můžete také vytvořit domácí pasti, jako například využití nádoby s nakloněnou rampou, na jejímž konci je návnada. Myš vyleze pro návnadu a spadne do nádoby, odkud ji pak můžete bezpečně odnést.

Co pomáhá na myši?

Prevence je klíčová. Udržujte domácnost čistou a bez zbytků jídla, které by mohly přilákat myši. Také je důležité zacelit všechny trhliny a otvory ve stěnách nebo podlahách, aby se myši nemohly dostat dovnitř. Použití odpuzovačů, jako jsou ultrazvukové zařízení nebo přírodní repelenty (například mátový olej), může být také účinné.

Co je nejúčinnější na potkany?

Pro boj s potkany se často používají silnější metody než u myší. Jednou z nejúčinnějších metod je použití pastí, které mohou být mechanické nebo lepivé. Je důležité pasti umístit strategicky tam, kde potkani nejčastěji pobývají. Další možností je použití rodenticidů, což jsou chemické přípravky určené k hubení hlodavců. Vždy je však třeba postupovat opatrně a zvážit potenciální rizika, zejména pokud ve vašem domě žijí malé děti nebo domácí zvířata.

Zdroje článku:

How To Make Safe and Effective Rat and Mouse Baits Using Baking Soda – Deep Green Permaculture [online]. [cit. 15. 01. 2024]. Dostupné z: https://deepgreenpermaculture.com/2022/06/24/how-to-make-safe-and-effective-rat-and-mouse-baits-using-baking-soda/

Homemade mouse poison [online]. [cit. 15. 01. 2024]. Dostupné z: https://www.primalsurvivor.net/homemade-mouse-poison/

Discover the most effective homemade mouse poison [online]. [cit. 15. 01. 2024]. Dostupné z: https://a-z-animals.com/blog/discover-the-most-effective-homemade-mouse-poison/