Proč investovat do automatických dvířek na kurník?

Zlepšete péči o své slepice a ulehčete si život!

Pokud jste majitelem kurníku a chováte slepice, jistě víte, že péče o ně vyžaduje čas a pozornost. Jednou z nejdůležitějších aspektů je správné otevírání a zavírání dvířek kurníku. Tady přichází do hry moderní technologie v podobě automatických dvířek. V tomto článku se podíváme na důvody, proč byste měli investovat do automatických dvířek na kurník a jak vám mohou ulehčit život.

  1. Zajištění bezpečnosti a ochrany slepic

Jedním z hlavních důvodů pro investici do automatických dvířek je zajištění bezpečnosti a ochrany vašich slepic. Automatická dvířka umožňují programovatelné otevírání a zavírání dle přesně stanovených časů. To je zvláště užitečné při ranním otevírání kurníku, když ještě spíte, nebo pokud nejste doma. Tím se minimalizuje riziko útoku predátorů, jako jsou lasice, lišky nebo jestřábi, kteří by mohli představovat nebezpečí pro vaše slepice.

  1. Flexibilita a pohodlí

Automatická dvířka vám také poskytují větší flexibilitu a pohodlí při péči o slepice. Můžete nastavit různé časy otevírání a zavírání podle svých preferencí a potřeb. Například můžete nastavit dvířka tak, aby se otevřela brzy ráno a zavřela se večer, nebo můžete naprogramovat různé časy otevření během dne pro přístup ke krmivu a vodě. To vám umožní efektivněji plánovat svůj den a přizpůsobit se potřebám vašich slepic.

  1. Ušetření času a energie

Ruční otevírání a zavírání dvířek kurníku každý den může být časově náročné a vyčerpávající. Automatická dvířka vám ušetří hodně času a energie. Nemusíte se starat o každodenní rutinu otevírání a zavírání, a to zejména pokud jste zaneprázdnění nebo pokud odjíždíte na dovolenou. Vaše slepice budou mít stále zajištěný přístup venku a do bezpečí kurníku, a vy se budete moci soustředit na jiné důležité úkoly.

  1. Předcházení ztrátám slepic

Automatická dvířka také přispívají k minimalizaci ztrát slepic. Při ručním otevírání a zavírání dvířek může dojít k lidské chybě, a to buď zapomenutím dvířek zavřít v noci nebo nepozorováním útoků predátorů během dne. Automatická dvířka pracují s vysokou přesností a spolehlivostí, což výrazně snižuje riziko útoků a ztrát vaší slepičí populace.

  1. Moderní technologie a vylepšení chovu

Investování do automatických dvířek také přináší výhody moderní technologie do vašeho chovu slepic. Mnoho automatických dvířek je vybaveno funkcemi, jako je senzor světla pro přesné nastavení času otevírání a zavírání v souladu s denním světlem. Některé modely mají dokonce vestavěný snímač teploty a vlhkosti, který vám umožní monitorovat a kontrolovat prostředí v kurníku. To může být velmi užitečné při optimalizaci podmínek pro zdraví a produktivitu vašich slepic.

Námi nabízení přední výrobci:

JOST-TECHNIK

BRINSEA

KERBL

B-FARM

Závěr

Investice do automatických dvířek na kurník přináší mnoho výhod pro majitele slepic. Bezpečnost, flexibilita, pohodlí, úspora času a energie a moderní technologie jsou klíčovými faktory, které byste měli zvážit. Automatická dvířka vám umožní poskytnout vašim slepicím lepší péči, minimalizovat rizika útoků predátorů a ztrát slepic a zlepšit efektivitu chovu. Pokud jde o investici do automatických dvířek, vyplatí se vám to dlouhodobě jak finančně, tak i v péči o vaše slepice.