5 důvodů, proč si koupit krmítka pro drůbež

Chov drůbeže, jako jsou slepice, kachny nebo krůty, může být obohacující zkušeností, a správné vybavení je klíčem k úspěchu. Jedním z nezbytných prvků v každém drůbežím dvorku jsou krmítka.

krmitka-pro-drubez

Proč si pořídit krmítka pro drůbež?

1) Efektivní krmení

Krmítka pomáhají zajistit, že vaše drůbež má stále přístup k potravě, což je zásadní pro jejich zdraví a růst.

Správné krmítko také umožňuje efektivně distribuovat krmivo, čímž se snižuje plýtvání a udržuje potrava čerstvá.

2) Prevence nemocí

Krmítka, která jsou navržena tak, aby držela potravu mimo zem, mohou pomoci zabránit šíření nemocí.

Drůbež, která se krmí ze země, může konzumovat kontaminovanou potravu nebo vodu, což může vést k zdravotním problémům. Krmítka udržují krmivo čisté a snižují riziko infekcí.

 

3) Snížení agrese

Když je krmivo dostupné v krmítkách, snižuje se konkurence mezi jednotlivými ptáky. To může vést k poklesu agresivního chování, jako je štipání nebo boje o jídlo, což vytváří klidnější a šťastnější prostředí pro vaše ptactvo.

4) Úspora času a nákladů

S krmítky nemusíte krmit svou drůbež tak často, což vám ušetří čas. Kromě toho, krmítka, která minimalizují plýtvání krmivem, pomáhají šetřit peníze, protože potřebujete méně krmiva k udržení zdravé a produktivní drůbeže.

5) Pohodlí

Moderní krmítka často obsahují funkce, jako jsou automatické podavače, které uvolňují určené množství krmiva v určitých časech. To nejen ušetří čas, ale také zajistí, že vaše drůbež dostane pravidelné a konzistentní množství potravy, dokonce i když nejste doma.

TIP na čtení:

Zdroje článku:

Polutry feeders | Cloudflare [online]. [cit. 22. 12. 2023]. Dostupné z: https://www.flytesofancy.co.uk/collections/poultry-feeders