Jak nejlépe a nejsnadněji odchytit kunu?

Jak nejlépe odchytit kunu?

Asi každý z nás ví, jak je nepříjemné potkat kunu na svém pozemku, u domu nebo nejhůře rovnou ve svém kurníku, kde dokáže napáchat nespočítatelné škody. Proto je nejsnadnější ihned přijít s řešením a začít se tímto problémem zabývat, dříve než samotné škody kuna napáchá. A řekněte, kdo by v této chvíli nechtěl být o krok napřed ? Můžete zkusit zdlouhavé babské rady, které Vám škody spíše jen oddálí, nebo můžete rovnou přejít na nejúčinnější řešení, což je odchyt samotné kuny. Použití pasti je ten nejspolehlivější, ale také nejrychlejší způsob. Jak ale vybrat z celé nabídky pastí, aby byla pro Vás ta nejvhodnější ? Vždyť kuna je velice chytré a prozíravé zvíře. Proto je nejlepší si veškeré požadavky na odchyt rozdělit do více kritérií, které Vás zavedou k pasti (dále k tzv. sklopci), který bude pro Vás nejvhodnější.

Druh odchytávané zvěře:

Jak nejlépe a nejsnadněji odchytit kunu?

Past na kuny, potkany, krysy, lasičky a tchoře TRAP ZL102x17x20 

CENA:  999 Kč
Jak nejlépe a nejsnadněji odchytit kunu?

Okapová past na kuny, potkany, krysy a lasičky TRAP ZL60xO14

CENA: 449 Kč
Jak nejlépe a nejsnadněji odchytit kunu?

Profesionální past na lišky, kuny, vydry a kočky TRAP ST130x34x34V2

CENA: 2 299Kč

Sklopce mají mnohá provedení, ze kterých je možné vybírat. Ale tloušťka nám plní nenahraditelnou roli v odchytu. Čím je masivnější, tím více odolává zátěži kuny. Kuna něco váží, ale má také neuvěřitelnou sílu, která se může znásobit, když se dostane uzavřeného prostoru. Proto doporučujeme minimální tloušťku 1,8 mm. Pro odchyt větší zvěře, jako jsou např. lišky, určitě vybírejte větší sílu drátu. Jak se do sklopce kuna dostane, neboli kolik vstupu je potřeba.

Díky snadnému vstupu naši mazané kuny doporučujeme sklopce se dvěma vstupy, neboli tzv. oboustranné sklopce. Vlézt do uzavřeného prostoru by si kuna mohla ihned rozmyslet. Jakmile zahlédne průchod na druhou stranu bude pro ni důvěryhodnější do sklopce vkročit. Tohle celé je pro Vás prvotním krokem jak na kunu vyzrát a odchytit ji. Našimi dalšími doporučovanými kroky, na které je dobré myslet jsou např. jak umístit návnady, na které kunu rychleji nalákáte a také jaké různé návnady můžete použít.

Nezapomeňte také na vhodné místo kam sklopec umístit. Umístěte jej na klidné místo, nejlépe tam, kde víte, že kuna prochází. Je možné že
vhodným místem může být místo, kde zanechává své stopy (např. objevující se trus). Určitě mějte sklopec dostatečně čistý a omytý vodou od zápachu. Proto také doporučujeme používání gumových rukavic, které Vám po očištění sklopce zajistí snadnou manipulaci při umístění, bez jakékoli možnosti zanechání pachu.

Související články: