Jak vybrat plašiče a odpuzovače na zvířata?

Setkali jste se někdy s problémem nezvaných hostů ve vaší zahradě či na vašem pozemku? Nežádoucí zvířata, jako jsou srnky, kuny, myši, potkani, hady, krtky, veverky, nebo dokonce ptáci, mohou způsobit nemalé obtíže. Mohou narušit vaši zahradu, poškodit plodiny, nebo dokonce zamořit prostor svými exkrementy. V takových situacích se často snažíme najít řešení, které by tyto zvířata odplašilo či odpudilo, aniž by jim způsobilo vážné zranění nebo utrpení. A to je, kde vstupují do hry plašiče a odpuzovače zvířat.

Co je to plašič a odpuzovač na zvířata? Jak funguje?

Plašič a odpuzovač zvířat je zařízení, které slouží k odhánění nežádoucích zvířat. Funguje na principu vytváření nepříjemných podnětů pro zvířata, které je tak odpuzují od místa, kde se vyskytují.

Jaké jsou typy plašičů a odpuzovačů zvířat?

Plašiče a odpuzovače zvířat se dělí na několik typů podle způsobu, jakým vytvářejí nepříjemné podněty:

  • Ultrazvukové plašiče: Vydávají vysokofrekvenční zvuky, které jsou pro zvířata nepříjemné.
  • Vibrační plašiče: Vydávají vibrace, které jsou pro zvířata nepříjemné.
  • Pachové odpuzovače: Využívájí pachové látky, které jsou pro zvířata nepříjemné.
  • Plašiče s elektrickými impulsy: Vydávají elektrické impulsy, které jsou pro zvířata bolestivé.

jak-vybrat-plasice-na-zvirata

 

Jak vybrat plašič a odpuzovač na kuny?

Kuna je šelma, která může být pro majitele domu nebo auta velkým problémem. Kuny jsou noční zvířata, která se živí drobnými hlodavci, ale mohou také způsobit značné škody na majetku.

Pokud se s kunami potýkáte, můžete zkusit použít plašič. Plašiče kun fungují na principu vytváření vysokofrekvenčních zvuků nebo vibrací, které jsou pro kuny nepříjemné a odpuzují je.

banner blog bovram

Při výběru plašiče a odpuzovače na kuny je třeba zohlednit několik parametrů:

  • Typ plašiče: Plašiče kun se dělí na ultrazvukové a vibrační. Ultrazvukové plašiče jsou účinnější, ale mohou být také rušivější pro lidi a domácí zvířata. Vibrační plašiče jsou méně účinné, ale jsou také méně rušivé.
  • Dosah: Dosah plašiče určuje, jak velký prostor dokáže pokrýt. Pro větší prostory je potřeba plašič s větším dosahem.
  • Napájení: Plašiče kun mohou být napájeny ze sítě nebo z baterií. Plašiče na baterie jsou méně výkonné, ale jsou také přenosnější.
  • Funkce: Některé nejlepší plašiče kun mají také další funkce, jako je například možnost nastavení intenzity zvuku nebo vibrací.
 

Jak plašič na kuny umístit?

Plašič kun by měl být umístěn v místech, kde se kuny vyskytují. Pokud chcete odpudit kuny z domu, umístěte plašič do rohů místností nebo na místa, kde kuny vstupují.

Pokud chcete odpudit kuny z auta, umístěte plašič do motorového prostoru nebo do podvozku auta.

Plašič na kuny může být účinným způsobem, jak se zbavit těchto škůdců. Při výběru plašiče je třeba zohlednit několik parametrů, abyste si vybrali ten nejvhodnější pro vaše potřeby.

 

Další tipy a rady

  • Plašič kun můžete použít i v kombinaci s dalšími metodami, jako je například instalace zábran nebo odchyt kun.
  • Pokud chcete, aby plašič kun byl co nejúčinnější, je důležité ho pravidelně kontrolovat a v případě potřeby vyměnit baterie nebo zdroj napájení.

Jaké jsou druhy plašičů a odpuzovačů na kuny?

Plašiče a odpuzovače kun se dělí na dva základní druhy:

  • Ultrazvukové: Tyto plašiče vydávají vysokofrekvenční zvuky, které jsou pro kuny nepříjemné. Ultrazvukové plašiče jsou účinnější než vibrační, ale mohou být také rušivější pro lidi a domácí zvířata.
  • Vibrační: Tyto plašiče vydávají vibrace, které jsou pro kuny nepříjemné. Vibrační plašiče jsou méně účinné než ultrazvukové, ale jsou také méně rušivé.

Ultrazvukové plašiče

Ultrazvukové plašiče na kuny jsou nejčastějším typem plašičů kun. Fungují na principu vytváření vysokofrekvenčních zvuků, které jsou pro kuny nepříjemné a odpuzují je. Ultrazvukové plašiče jsou účinnější než vibrační, ale mohou být také rušivější pro lidi a domácí zvířata.

Vibrační plašiče

Vibrační plašiče fungují na principu vytváření vibrací, které jsou pro kuny nepříjemné. Vibrační plašiče jsou méně účinné než ultrazvukové, ale jsou také méně rušivé.

banner blog bovram

Další druhy plašičů a odpuzovačů

Kromě ultrazvukových a vibračních plašičů existují také další druhy plašičů a odpuzovačů kun.

Mezi ně patří například:

  • Plašiče s infračerveným senzorem: Tyto plašiče reagují na pohyb kun a vydávají ultrazvukové nebo vibrační signály.
  • Plašiče s pachovými repelenty: Tyto plašiče využívají pachové látky, které jsou pro kuny nepříjemné.
  • Plašiče s elektrickými impulsy: Tyto plašiče vydávají elektrické impulsy, které jsou pro kuny bolestivé.

Jak vybrat plašič nebo odpuzovač na kuny?

Při výběru plašiče nebo odpuzovače na kuny je třeba zohlednit několik parametrů:

  • Typ plašiče: Ultrazvukové plašiče jsou účinnější, ale mohou být také rušivější. Vibrační plašiče jsou méně účinné, ale jsou také méně rušivé.
  • Dosah: Dosah plašiče určuje, jak velký prostor dokáže pokrýt.
  • Napájení: Plašiče mohou být napájeny ze sítě nebo z baterií.
  • Funkce: Některé plašiče mají také další funkce, jako je například možnost nastavení intenzity zvuku nebo vibrací.

jak-vybrat-plasice-a-odpuzovace-na-kuny

Jak vybrat plašič a odpuzovač hadů?

Hadi jsou plachá zvířata, která se vyhýbají lidem. Pokud se však v blízkosti vašeho domu nebo zahrady vyskytují, můžete zkusit použít plašič na hady. Plašič na hady je zařízení, které vydává zvuky nebo vibrace, které jsou pro hady nepříjemné a odpuzují je.

Jaké jsou druhy plašičů na hady?

Plašiče na hady se dělí na dva základní druhy:

  • Ultrazvukové: Tyto plašiče vydávají vysokofrekvenční zvuky, které jsou pro hady nepříjemné. Ultrazvukové plašiče na hady jsou účinnější než vibrační, ale mohou být také rušivější pro lidi a domácí zvířata.
  • Vibrační: Tyto plašiče vydávají vibrace, které jsou pro hady nepříjemné. Vibrační plašiče jsou méně účinné než ultrazvukové, ale jsou také méně rušivé.

Jaké jsou parametry pro výběr plašiče na hady?

Při výběru plašiče na hady je třeba zohlednit několik parametrů:

  • Typ plašiče: Ultrazvukové plašiče jsou účinnější, ale mohou být také rušivější. Vibrační plašiče jsou méně účinné, ale jsou také méně rušivé.
  • Dosah: Dosah plašiče určuje, jak velký prostor dokáže pokrýt.
  • Napájení: Plašiče mohou být napájeny ze sítě nebo z baterií.
  • Funkce: Některé plašiče mají také další funkce, jako je například možnost nastavení intenzity zvuku nebo vibrací.

Jak vybrat plašič na hady?

  1. Typ plašiče: pokud hledáte účinný plašič na hady, je lepší zvolit ultrazvukový plašič. Ultrazvukové plašiče na hady jsou pro hady nepříjemnější než vibrační plašiče.
  2. Dosah: plašič by měl mít dostatečný dosah, aby pokryl celý prostor, který chcete chránit. Pokud chcete chránit velkou plochu, je lepší zvolit plašič s větším dosahem.
  3. Napájení: pokud chcete plašič používat na místě, kde není k dispozici elektrický proud, je lepší zvolit plašič na baterie.
  4. Funkce: některé plašiče mají také další funkce, jako je například možnost nastavení intenzity zvuku nebo vibrací. Tyto funkce mohou být užitečné pro nastavení plašiče tak, aby byl co nejúčinnější.
  5. Umístění plašiče: plašič by měl být umístěn v místech, kde se hadi vyskytují. Pokud chcete odpudit hady z domu, umístěte plašič do rohů místností nebo na místa, kde hadi vstupují. Pokud chcete odpudit hady z zahrady, umístěte plašič do blízkosti plotů, keřů nebo jiných míst, kde se hadi mohou vyskytovat.

Plašič na hady může být účinným způsobem, jak se zbavit těchto škůdců. Při výběru plašiče je třeba zohlednit několik parametrů, abyste si vybrali ten nejvhodnější pro vaše potřeby.

 

Tipy pro výběr a použití plašičů na hady

  • Při výběru plašiče na hady se poraďte s odborníkem.
  • Před instalací plašiče na hady si přečtěte návod k použití.
  • Plašič na hady pravidelně kontrolujte a v případě potřeby ho nastavujte nebo čistěte.
  • Pokud máte obavy z hadů, kontaktujte odborníka na odchyt hadů.

jak-vybrat-plasice-a-odpuzovace-na-hady

 

Jak vybrat plašič a odpuzovač na krtky?

Krtek je drobný hlodavec, který se živí hmyzem, červy a jinými drobnými živočichy. Kvůli svému způsobu života, kdy si vyhrabává rozsáhlé chodby pod povrchem, může být krtek velmi obtížným škůdcem.

Pokud se s krtkem ve své zahradě potýkáte, můžete zkusit použít plašič a odpuzovač na krtky. Plašiče na krtky fungují na principu vytváření nepříjemných podnětů pro krtky, které je tak odpuzují od místa, kde se vyskytují.

Při výběru plašiče na krtky je třeba zohlednit několik parametrů:

  • Typ plašiče: Existují dva základní typy plašičů na krtky:
    • Ultrazvukové plašiče: Tyto plašiče vydávají vysokofrekvenční zvuky, které jsou pro krtky nepříjemné. Ultrazvukové plašiče jsou účinnější než vibrační, ale mohou být také rušivější pro lidi a domácí zvířata.
    • Vibrační plašiče: Tyto plašiče vydávají vibrace, které jsou pro krtky nepříjemné. Vibrační plašiče jsou méně účinné než ultrazvukové, ale jsou také méně rušivé.
  • Dosah: Dosah plašiče určuje, jak velký prostor dokáže pokrýt. Pro větší plochy je potřeba plašič s větším dosahem.
  • Napájení: Plašiče na krtky mohou být napájeny ze sítě nebo z baterií. Plašiče na baterie jsou méně výkonné, ale jsou také přenosnější.
  • Funkce: Některé plašiče na krtky mají také další funkce, jako je například možnost nastavení intenzity zvuku nebo vibrací.

Jak plašič na krtky umístit?

Plašič na krtky by měl být umístěn v místech, kde se krtci vyskytují. Pokud chcete odpudit krtky z zahrady, umístěte plašič do blízkosti krtinců.

Plašič na krtky může být účinným způsobem, jak se zbavit těchto škůdců. Při výběru plašiče je třeba zohlednit několik parametrů, abyste si vybrali ten nejvhodnější pro vaše potřeby.

banner blog bovram

Další tipy pro výběr a použití plašičů na krtky

  • Při výběru plašiče na krtky se poraďte s odborníkem.
  • Před instalací plašiče na krtky si přečtěte návod k použití.
  • Plašič na krtky pravidelně kontrolujte a v případě potřeby ho nastavujte nebo čistěte.
  • Pokud máte obavy z krtků, kontaktujte odborníka na odchyt krtků.

Jaké jsou druhy plašičů a odpuzovačů na krtky?

Plašiče a odpuzovače na krtka se dělí na dva základní druhy:

  • Ultrazvukové: Tyto plašiče vydávají vysokofrekvenční zvuky, které jsou pro krtka nepříjemné. Ultrazvukové plašiče jsou účinnější než vibrační, ale mohou být také rušivější pro lidi a domácí zvířata.
  • Vibrační: Tyto plašiče vydávají vibrace, které jsou pro krtka nepříjemné. Vibrační plašiče jsou méně účinné než ultrazvukové, ale jsou také méně rušivé.
  • Ultrazvukové plašiče: ultrazvukové plašiče jsou nejčastějším typem plašičů na krtka. Fungují na principu vytváření vysokofrekvenčních zvuků, které jsou pro krtka nepříjemné a odpuzují ho. Ultrazvukové plašiče jsou účinnější než vibrační, ale mohou být také rušivější pro lidi a domácí zvířata.
  • Vibrační plašiče: vibrační plašiče fungují na principu vytváření vibrací, které jsou pro krtka nepříjemné. Vibrační plašiče jsou méně účinné než ultrazvukové, ale jsou také méně rušivé.

Další druhy plašičů a odpuzovačů

Kromě ultrazvukových a vibračních plašičů existují také další druhy plašičů a odpuzovačů na krtka.

Mezi ně patří například:

  • Plašiče s infračerveným senzorem: Tyto plašiče reagují na pohyb krtka a vydávají ultrazvukové nebo vibrační signály.
  • Plašiče s pachovými repelenty: Tyto plašiče využívají pachové látky, které jsou pro krtka nepříjemné.
  • Plašiče s elektrickými impulsy: Tyto plašiče vydávají elektrické impulsy, které jsou pro krtka bolestivé.

Jak vybrat plašič nebo odpuzovač na krtka?

Při výběru plašiče nebo odpuzovače na krtka je třeba zohlednit několik parametrů:

  • Typ plašiče: Ultrazvukové plašiče na zvěř jsou účinnější, ale mohou být také rušivější. Vibrační plašiče jsou méně účinné, ale jsou také méně rušivé.
  • Dosah: Dosah plašiče určuje, jak velký prostor dokáže pokrýt. Pro větší plochy je potřeba plašič s větším dosahem.
  • Napájení: Plašiče mohou být napájeny ze sítě nebo z baterií. Plašiče na baterie jsou méně výkonné, ale jsou také přenosnější.
  • Funkce: Některé plašiče mají také další funkce, jako je například možnost nastavení intenzity zvuku nebo vibrací.

Kam umístit plašič na krtky?

Plašič nebo odpuzovač na krtky by měl být umístěn v místech, kde se krtci vyskytují. Pokud chcete odpudit krtka z zahrady, umístěte plašič do blízkosti krtinců.

Plašič na krtka může být účinným způsobem, jak se zbavit těchto škůdců.

Při výběru plašiče je třeba zohlednit několik parametrů, abyste si vybrali ten nejvhodnější pro vaše potřeby.

jak-vybrat-plasice-a-odpuzovace-na-mys

 

Jak vybrat plašič na myš?

Myši jsou běžným problémem v domácnostech a budovách. Mohou způsobit škody na majetku a šířit nemoci.

Plašiče myší jsou jednou z možností, jak se jich zbavit.

Při výběru plašiče na myš je třeba zohlednit několik parametrů:

  • Typ plašiče: Existují dva základní typy plašičů na myši
    • Ultrazvukové: Tyto plašiče vydávají vysokofrekvenční zvuky, které jsou pro myši nepříjemné. Ultrazvukové plašiče jsou účinnější než vibrační, ale mohou být také rušivější pro lidi a domácí zvířata.
    • Vibrační: Tyto plašiče vydávají vibrace, které jsou pro myši nepříjemné. Vibrační plašiče jsou méně účinné než ultrazvukové plašiče, ale jsou také méně rušivé.
  • Dosah: Dosah plašiče určuje, jak velký prostor dokáže pokrýt. Pro větší plochy je potřeba plašič s větším dosahem.
  • Napájení: Plašiče na myši mohou být napájeny ze sítě nebo z baterií. Plašiče na baterie jsou méně výkonné, ale jsou také přenosnější.
  • Funkce: Některé plašiče na myši mají také další funkce, jako je například možnost nastavení intenzity zvuku nebo možnost nastavení časového intervalu.

Kam umístit plašič na myš nebo potkana?

Plašič by měl být umístěn v místech, kde se myši vyskytují. Pokud chcete odpudit myši z domu, umístěte nejlepší plašič na myš do rohů místností nebo na místa, kde myši vstupují.

Plašič na myš může být účinným způsobem, jak se zbavit těchto škůdců.

Při výběru plašiče je třeba zohlednit několik parametrů, abyste si vybrali ten nejvhodnější pro vaše potřeby.

Další tipy pro výběr a použití plašičů na myši:

  • Při výběru plašiče na myši se poraďte s odborníkem.
  • Před instalací plašiče na myši si přečtěte návod k použití.
  • Plašič na myši pravidelně kontrolujte a v případě potřeby ho nastavujte nebo čistěte.
  • Pokud máte obavy z myší, kontaktujte odborníka na hubení škůdců.

Který typ plašiče na myš je nejlepší?

Obecně platí, že ultrazvukové plašiče jsou účinnější než vibrační. Ultrazvukové plašiče jsou také méně rušivé pro lidi a domácí zvířata. Pokud máte obavy z toho, že by ultrazvukový plašič mohl být rušivý, můžete zvolit vibrační plašič.

Jak dlouho trvá, než plašič na myš začne fungovat?

Plašič na myš by měl začít fungovat okamžitě. Pokud však máte v domácnosti nebo v budově velký problém s myšmi, může trvat několik týdnů, než plašič začne mít viditelný účinek.

Jak často je třeba plašič na myš kontrolovat?

Plašič na myš byste měli pravidelně kontrolovat, abyste se ujistili, že funguje správně. Kontrolujte, zda je plašič správně nainstalován a zda je baterie plně nabitá. Pokud používáte plašič na baterie, je třeba baterie pravidelně měnit.

Jak se zbavit myší bez plašiče?

Kromě použití plašiče na myši existuje několik dalších způsobů, jak se zbavit myší. Mezi tyto způsoby patří:

  • Utěsnění trhlin a otvorů, kterými by se myši mohly dostat dovnitř.
  • Umístění pastí na myši.
  • Použití repelentů na myši.
  • Vyvolání odborníka na hubení škůdců.

Související články:

 

Zdroje článku:

How to Repel Animals | Repelling Guide | Havahart® [online]. [cit. 29. 11. 2023]. Dostupné z: https://www.havahart.com/expert-how-to-tips-to-repel-animals

WEC326/UW371: How to Use Deterrents to Stop Damage Caused by Nuisance Wildlife in Your Yard [online]. [cit. 29. 11. 2023]. Dostupné z: https://edis.ifas.ufl.edu/publication/UW371