Jak vyrobit odpuzovač psů? Návod krok za krokem

Vyrobit si vlastní odpuzovač psů může být užitečné pro ty, kteří čelí problémům s nežádoucím vstupem psů na své pozemky, zahrady nebo do určitých oblastí. Odpuzovač zvířat a psů je účinným způsobem, jak udržet tuto čtyřnohou návštěvu na uzdě a zamezit škodám či nepohodlí, které by mohly způsobit. V tomto článku se podíváme na několik jednoduchých domácích receptů na výrobu přírodního odpuzovače psů, které vám pomohou chránit váš majetek a zároveň zachovat pohodu těchto mazlíčků a vašich sousedů.

jak-si-vyrobit-odpuzovace-psu

Jak vyrobit odpuzovač psů?

Samostatně vyrobit si odpuzovač psů lze snadno a relativně levně pomocí běžných domácích ingrediencí.

Následující návod vám ukáže, jak si vyrobit jednoduchý přírodní odpuzovač psů:

Co budete potřebovat:

  • Sprejovou lahvičku: Pro snadnou aplikaci.
  • Voda: Čistá voda bude základní složkou tohoto přípravku.
  • Esenciální oleje: Některé esenciální oleje mají vůni, která odrazuje psy. Můžete použít například olej z citronely, eukalyptu, citronu, pomeranče nebo skořice.
  • Křenový prášek: Je dostupný v obchodech se zdravou výživou nebo bylinkářství. Tento prášek má silnou vůni, kterou psi často nesnáší.
  • Několik kapek tekutého mýdla: Pomůže smíchat oleje s vodou a zlepšit rozptýlení.
 

Postup:

  1. Připravte sprejovou lahvičku: Důkladně umyjte a vysušte sprejovou lahvičku. Ujistěte se, že je čistá a suchá, neboť to pomůže zabránit znečištění přípravku.

  2. Přidejte vodu: Do lahvičky nalijte čistou vodu tak, aby byla téměř plná. To bude základní složkou vašeho odpuzovače.

  3. Přidejte esenciální oleje: Do vody přidejte několik kapek vybraného esenciálního oleje. Můžete experimentovat s různými vůněmi, abyste zjistili, která funguje nejlépe pro odpudivý účinek na psi. Obvykle stačí 10-15 kapek oleje.

  4. Přidejte křenový prášek: Přidejte 1-2 čajové lžičky křenového prášku do směsi. Křenový prášek má silnou vůni, která může psy odradit.

  5. Přidejte tekuté mýdlo: Přidejte několik kapek tekutého mýdla do směsi. To pomůže olejům smíchat se vodou a udržet je dobře rozptýlené.

  6. Zakryjte a protřepejte: Uzavřete sprejovou lahvičku a důkladně ji protřepejte, aby se všechny složky promíchaly.

  7. Aplikace: Aplikujte směs na místa, kde chcete zabraňovat přítomnosti psů. To může být například zahrada, květinová záhony nebo jiná oblast, kterou chcete chránit.

jak-si-vyrobit-repelent-proti-psum

 

Jaký pach odpudí psa?

Psi mají velmi citlivý čich a některé pachy mohou na ně působit odpuzujícím způsobem. Některé z těchto pachů zahrnují:

  1. Citrusové vůně: Mnoho psů nesnáší vůně citrusových plodů, jako jsou citrony a pomeranče. Esenciální oleje z citronu nebo citronely mohou být použity k vytvoření přírodního odpuzovače pro psy.

  2. Mátové vůně: Máta a podobné rostliny mají silné, svěží vůně, které mnoho psů nesnáší. Oleje s mátovou vůní, jako je máta peprná nebo eukalyptus, mohou být použity k odrazení psů.

  3. Skopová nebo křenová vůně: Některé psí pachy, jako je skopová nebo křenová vůně, mohou být pro psy velmi nepříjemné. Křenový prášek nebo kapalný skopový extrakt mohou být použity k vytvoření odpuzovače.

  4. Octová vůně: Octová vůně může psům vadit. Směs octa a vody může být použita jako přírodní rozprašovač pro odpudivý účinek.

  5. Silné kořeněné vůně: Silně kořeněné vůně, jako je skořice nebo česnek, mohou psům také vadit. Můžete použít esenciální olej z těchto rostlin nebo čerstvý česnek (s opatrností, protože větší množství česneku může být pro psy toxické).

  6. Amoniak: Amoniakový pach může být pro psy nepříjemný. Mějte však na paměti, že amoniak je silná chemická látka a jeho použití by mělo být opatrné.

  7. Vůně podobné psím samcem: Některé přípravky na odstrašení psů obsahují chemikálie, které napodobují vůni psích samečků a mohou odradit jiné psy od vstupu do určité oblasti.

jaky-pach-odpudi-psa

Jak vyrobit repelent na odpuzení psů?

Vytvořit si doma repelent na psy je možné pomocí přírodních ingrediencí, které mají tendenci psy odstrašovat.

Následující recept obsahuje několik esenciálních olejů a další složky, které mají potenciál odrazit psy od určitých oblastí:

Co budete potřebovat:

  • 1 čistou sprejovou lahvičku
  • 1/2 šálku čisté vody
  • 1/2 šálku octa (bílý nebo jablečný)
  • 10-15 kapek esenciálního oleje z citronely, eukalyptu, citronu nebo pomeranče
  • 5-10 kapek esenciálního oleje z máty peprné nebo skořice (volitelně)
  • 1 čajovou lžičku tekutého mýdla pro lepší smíchání složek

Postup:

  1. Připravte sprejovou lahvičku: Důkladně umyjte a osušte sprejovou lahvičku. Ujistěte se, že je čistá a suchá, aby se zabránilo znečištění repelentu.

  2. Přidejte vodu a ocet: Do sprejové lahvičky nalijte 1/2 šálku čisté vody a 1/2 šálku octa. Octová vůně může působit odpudivě na psy.

  3. Přidejte esenciální oleje: Přidejte 10-15 kapek esenciálního oleje z citronely, eukalyptu, citronu nebo pomeranče. Tyto vůně mohou také působit odrazujícím způsobem na psy. Pokud máte k dispozici esenciální olej z máty peprné nebo skořice, můžete přidat 5-10 kapek (jsou však silnější, takže používejte je s opatrností).

  4. Přidejte tekuté mýdlo: Přidejte 1 čajovou lžičku tekutého mýdla do směsi. To pomůže smíchat oleje s vodou a udržet je dobře rozptýlené.

  5. Zakryjte a protřepejte: Uzavřete sprejovou lahvičku a důkladně ji protřepejte, aby se všechny složky promíchaly.

  6. Aplikace: Aplikujte repelent na místa, kde chcete odradit psy. To může být například zahrada, květinová záhony nebo jiná oblast, kterou chcete chránit. Můžete také vyzkoušet náš plašiče na kuny.

Nevíte si rady s výběrem? Přečtěte si našeho průvodce Jak vybrat plašič a odpuzovač na zvířata. 

Autor článku: https://www.zoomstudio.cz/