Kde koupit jed na krysy?

Krysy jsou nežádoucí škůdci, kteří mohou způsobovat škody na majetku, přenášet nemoci a ohrožovat zdraví lidí a domácích zvířat. Pokud máte problém s krysami, můžete se pokusit je vyhubit pomocí různých druhů jedů na krysy, které jsou k dispozici na trhu. Je to látka, která zabíjí krysy po požití nebo kontaktu. Jed na krysy může být ve formě granulí, bloků, pasty, gelu, roztoku nebo sáčků. Jed na krysy obvykle obsahuje účinnou látku, která působí jako antikoagulant (brání srážení krve) nebo jako neurotoxin (poškozuje nervový systém).

kde-koupit-jed-na-krysy

Kde koupit jed na krysy?

Jed na krysy můžete koupit v několika typech obchodů, jako jsou:

  1. Drogerie: v drogeriích najdete jed na krysy ve formě granulí, bloků, pasty nebo gelu. Tyto produkty jsou obvykle levné a snadno použitelné. Stačí je umístit na místa, kde se krysy pohybují nebo žerou, a počkat, až je snědí. Některé značky jedu na krysy, které můžete najít v drogeriích, jsou například Ratimor, Bros, Rodicum nebo Stop škůdcům.
  2. Zahradní centra: v zahradních centrech můžete koupit jed na krysy ve formě roztoku nebo sáčků. Tyto produkty jsou vhodné pro použití venku nebo v prostorách, kde je vlhko nebo plíseň. Roztok jedu na krysy se aplikuje stříkáním nebo natíráním na povrchy, kde se krysy objevují. Sáčky jedu na krysy se vkládají do děr nebo skulin, kde se krysy schovávají. Staničky jedu na krysy jsou plastové nebo kovové krabičky, které obsahují jed na krysy a mají otvory, kterými krysy vnikají. Staničky jedu na krysy jsou bezpečné pro lidi a domácí zvířata, protože zabraňují přístupu k jedu.
  3. Internetové obchody: v internetových obchodech můžete koupit jed na krysy ve všech výše uvedených formách a také v některých dalších, jako jsou například akustické nebo solární odpuzovače krtků, kteří jsou také hlodavci. Tyto produkty vydávají zvuky nebo vibrace, které ruší krysy a krtky a nutí je opustit dané území. V internetových obchodech můžete také najít jed na krysy od různých výrobců a za různé ceny. V našem e-shopu také můžete koupit jedy na krysy.

banner blog bovram

 

Pokud se rozhodnete koupit jed na krysy, měli byste dodržovat několik zásad, aby byla deratizace účinná a bezpečná.

Mezi tyto zásady patří:

  1. Dodržujte návod k použití: před použitím jedu na krysy si pečlivě přečtěte návod k použití, který je přiložen k produktu nebo je na něm napsán. Návod vám řekne, jak správně aplikovat jed na krysy, kolik ho použít, jak často ho obnovovat, jak se zbavit mrtvých krys a jak se chránit před jedem. Dodržujte dávkování a frekvenci, které jsou uvedeny v návodu, a nepoužívejte více jedu, než je potřeba.
  2. Zabraňte přístupu k jedu pro lidi a domácí zvířata: jed na krysy je nebezpečný nejen pro krysy, ale také pro lidi a domácí zvířata, kteří ho mohou omylem sníst nebo se s ním dostat do kontaktu. Aby se tomu zabránilo, umisťujte jed na krysy na místa, kam nemohou dosáhnout děti, psi, kočky nebo jiná zvířata. Pokud je to možné, používejte staničky jedu na krysy, které jsou uzavřené a mají bezpečnostní zámky. Pokud dojde k otravě jedem na krysy, okamžitě vyhledejte lékařskou pomoc nebo veterinární péči.
  3. Odstraňujte mrtvé krysy a jejich zbytky: jed na krysy zabíjí krysy po několika hodinách nebo dnech po požití. Mrtvé krysy a jejich zbytky mohou být zdrojem nepříjemného zápachu, bakterií, parazitů nebo dalších škůdců. Proto je důležité pravidelně kontrolovat místa, kde jste umístili jed na krysy, a odstraňovat mrtvé krysy a jejich zbytky. Používejte ochranné rukavice a igelitové sáčky a likvidujte je v souladu s místními předpisy.

Související články:

Nejčastější otázky:

Co se stane, když pes sní jed na krysy?

Když pes sní jed na krysy, může to mít vážné a dokonce i smrtelné následky. Jed na krysy obvykle obsahuje antikoagulanty, které brání srážení krve, což může vést k vnitřnímu krvácení. Symptomy mohou zahrnovat krvácení z nosu, dásní, přítomnost krve ve stolici nebo moči, slabost a potíže s dýcháním. Je důležité okamžitě vyhledat veterinární péči.

Co je nejúčinnější na potkany?

Nejúčinnější metody na potkany zahrnují kombinaci preventivních opatření, jako je udržování čistoty a odstranění zdrojů potravy a vody, spolu s použitím pastí nebo jiných návnad. Chemické přípravky, jako jsou rodenticidy, jsou také účinné, ale mohou představovat riziko pro domácí zvířata a divokou faunu, pokud nejsou používány opatrně.

Co obsahuje jed na krysy?

Jed na krysy často obsahuje chemické látky jako warfarin, bromadiolon, difenakum, které jsou antikoagulanty. Existují také jedy, které obsahují neurotoxiny nebo jiné látky. Složení jedu na krysy se může lišit v závislosti na značce.

 

Zdroje článku:

6 Best Rat Poisons (2024 Review) - This Old House [online]. [cit. 15. 01. 2024]. Dostupné z: https://www.thisoldhouse.com/pest-control/22907923/best-rat-poison

Which Poison is best for Rats [online]. [cit. 15. 01. 2024]. Dostupné z: https://www.killline.co.uk/blog/which-poison-is-best-for-rats