Jak správně vybrat Airbrush nářadí?

Vítejte na našem blogu, kde se věnujeme všemu, co se týče airbrushingu – od základů až po pokročilé techniky. Airbrushing je fascinující umělecká technika, která se stala neodmyslitelnou součástí mnoha kreativních oborů, ať už jde o modelářství, autografiku, make-up, nebo dokonce nástěnné malby. Klíčem k úspěchu v tomto umění je však výběr správného nářadí. V našem úvodním článku se zaměříme na to, jak vybrat airbrush nářadí, které vám umožní dosáhnout nejlepších výsledků ve vaší práci. Poradíme vám, jak rozpoznat kvalitní airbrush pistoli, vybrat správný kompresor a pochopit důležitost kvalitních barv a doplňků.

jak-vybrat-airbrush-naradi

Co je to Airbrush?

Airbrush je specializovaný nástroj, který používá stlačený vzduch ke stříkání barvy.

Airbrush získává energii díky kompresu který zajišťuje pohánění vzduchu, který pohání barvu. Kompresor dává airbrush tu správnou "šťávu", takže je velmi důležité vybrat ten správný.

Historie Airbrush sahá až do roku 1876 kde byl patentován "první" Airbrush systém který se hlavně v malířství. Airbrush se může zdát jako příliš malý na to aby byl praktický do vaší dílny, ale má to své výhody.

Než si vyberete správný Airbrush kompresor, musíte najít ten který je dostatečně výkonný pro váš projekt. Je pravděpodobné že ve většině případů budete potřebovat více nářadí a příslušenství než jenom Airbrush pistoli

BOVRAM sada vám poskytne to nejlepší, co potřebujete. Patří mezi nejlepšími Airbrush sady pro stříkání automobilů nebo motocyklů a odvedou za vás skvělou práci. Výběr toho nejlepšího kompresoru bude záviset na tom, jaké projekty děláte.

Kdykoliv kdy renovujete motorku či auto, je pravděpodobné že budete potřebovat vzduchový kompresor ve vaší dílně. Jednoduše vezmete stříkací pistoli na jakýkoliv nástroj který potřebujete a můžete se pustit přímo do práce. A to budete potřebovat špičkový airbrush systém který je lehký, vyvážený a pohodlně padne do ruky.

Typy Airbrush kompresorů:

Airbrushing je umění, které vyžaduje nejen šikovné ruce a kreativitu, ale také správné vybavení. Klíčovou součástí tohoto vybavení je airbrush kompresor. V tomto článku se podíváme na to, jak vybrat správný airbrush kompresor, který splní vaše potřeby a rozšíří vaše umělecké možnosti.

Než začnete, je důležité si uvědomit, jaký typ airbrushingu budete provádět. Pracujete na jemných ilustracích, nebo třeba na větších površích jako jsou automobily nebo nástěnné malby? Vaše potřeby ovlivní typ kompresoru, který byste měli zvážit.

Existují různé typy kompresorů, ale pro airbrushing jsou nejvhodnější:

  • Pístový kompresor: Funguje na na principu pohybu pístu ve válci. Při pohybu kdy se píst v kompresoru pohybuje dolů, sacím ventilem se nasává, při pohybu nahoru se plyn ztlačuje výtlačným ventilem ven.
  • Olejový kompresor: Olej který působí v kompresoru zajišťuje mazání, a je rozstřikován do prostoru válce pod pístem.
  • Bezolejový kompresor: Princip je lehký, zajišťuje výstup vzduchu bez olejových par.

Vyšší tlak umožňuje lepší kontrolu a je vhodný pro detailní práci. Zjistěte, jaký maximální tlak kompresor dosahuje a zda je možné ho regulovat.

TIP na čtení:


Jak vybírat airbrush kompresor a na co si dát pozor?

Každá sada automobilových airbrush nářadí začíná kompresorem, který dodává velké množství tlakové energie. Nejčastěji můžete použít běžný vzduchový kompresor, doporučujeme však mini vzduchový kompresor s nastavitelným regulátorem vzduchu aby jste mohli ovládat výkon. Další kritéria na co si musíte dát pozor při výběru Airbrush kompresorů:

  1. K jakému účelu se bude kompresor používat?
  2. Napájení
  3. Kapacita
  4. Velikost a hmotnost
  5. Délka hadice
  6. Regulace tlaku 
  7. Automatické zastavení
  8. Úroveň hluku

airbrush kompresor

 

Typy Airbrush pistolí:

Airbrush pistole je klíčový nástroj pro mnoho umělců, modelářů a designérů. Její výběr může mít velký dopad na kvalitu a efektivitu vaší práce. V tomto článku se podrobně podíváme na to, jak vybrat správnou airbrush pistoli a na co si dát pozor při výběru.

Airbrush pistole jsou ve většině případu rozděleny do 3 skupin. První je prováděna člověkem ke spuštění toku barvy, druhá je celý mechanismus pro přívod barvy a třetí je bod, ve kterém se barva míchá.

airbrush pistoleKde všude Airbrush můžeme najít?

Úprava fotografií, malířství, Hobby, Dílna, Make-up Airbrush, tetování, oblečení, automobilový průmysl atd..

Přečtěte si také náš návod, jak vybrat nejlepší Airbrush pistoli.

Mezi nejznámější Airbrush vybavení patří:

KompresoryJsou to kompresory, které jsou zpravidla bezolejové s nízkými otáčkami, hlučností a množstvím dodávaného vzduchu.

Dvojčinné pistole: Technika této dvojčinné pistole zahrnuje stisknutím horní části airbrushu aby se uvolnil pouze vzduch, a postupné přitahování k uvolnění barvy.

Jednočinné pistolePro provoz je nutná pouze jeden stisk, díky kterému se uvolní poměr barvy a vzduchu.

Příslušenství airbrushMezi příslušenství můžeme zařadit: hadice, kartáče, modelářské skalpely, jehly, rychlospojky a nádoby na čištění.

Airbrush sadyObsahuje Start pack který obsahuje kompresor, dvojčinná pistole, držák na pistole, čistící sadu, miska na míchání barev a čistící nádoba.