Jaká je cena slepice hedvábničky?

Hedvábnička je plemeno slepice, které se vyznačuje srstnatým opeřením, modrou kůží, pátým prstem a ořechovým hřebenem. Pochází z Číny a je chována jako okrasné nebo kvočící plemeno. Hedvábničky jsou klidné, přítulné a vynikají jako kvočny a pěstounky pro jiná zvířata. Jejich maso má chuť po zvěřině a jejich vajíčka mají hnědou skořápku.

hedvabnicka-slepice

Jaká je její cena?

Pokud byste chtěli pořídit si hedvábničky na váš dvorek, měli byste vědět, jaká je jejich cena a kde je můžete koupit.

Cena hedvábniček se liší podle barvy, velikosti, pohlaví a věku zvířat. Obvykle se pohybuje od 150 do 1200 Kč za kus.

Kohouti bývají levnější než slepice, a velké hedvábničky dražší než zdrobnělé. Některé vzácné nebo speciální barvy, jako je čokoládová, mohou mít vyšší cenu.

Hedvábničky můžete koupit od chovatelů, kteří inzerují na internetu nebo v tisku, nebo na trzích a výstavách zvířat.

Před koupí je dobré si prohlédnout zvířata, zda jsou zdravá, čistá a čistokrevná. Také je vhodné se zeptat na jejich původ, očkování a chovné podmínky.

Pokud si nejste jisti, můžete požádat o radu odborníka nebo zkušeného chovatele.

Hedvábničky jsou krásné a užitečné slepice, které vám mohou přinést radost a zábavu. Pokud se rozhodnete pro jejich pořízení, nezapomeňte se o ně dobře starat a poskytnout jim vhodné prostředí, krmivo a péči. Budou vám za to vděčné svou náklonností, snáškou a kvočením.

V našem e-shopu si můžete zakoupit kurníky pro hedvábničky nebo i krmivo pro nosnice.

banner blog bovram

Nejčastější otázky

Kdy začnou snášet hedvábničky?

Hedvábničky, které jsou druhem křepelky, obvykle začínají snášet vajíčka ve věku kolem 6-8 týdnů. Tento věk může být ovlivněn faktory jako jsou podmínky chovu, genetika a světelné podmínky.

Jak dlouho sedí hedvábnička na vejcích?

Hedvábnička sedí na vejcích asi 16-18 dní před tím, než se vylíhnou kuřata. Během tohoto období je důležité zajistit, aby měla hedvábnička dostatek klidu, a také správné podmínky pro inkubaci, jako je teplota a vlhkost.

Jak poznám u hedvábničky, jestli má kohoutek?

Rozlišení pohlaví u hedvábniček může být trochu obtížné, zvláště u mladých ptáků. U dospělých ptáků lze kohoutky obvykle rozeznat podle větších a jasnějších barevných znaků na hlavě a krku, zatímco samičky mají obvykle matnější a méně výrazné zbarvení. U některých druhů hedvábniček mohou mít kohoutci také mírně větší a více zakřivený zobák než samičky.

Zdroje článku:

Hedvábnička – Wikipedie [online]. [cit. 19. 01. 2024]. Dostupné z: https://cs.wikipedia.org/wiki/Hedv%C3%A1bni%C4%8Dka