Jak funguje ultrazvukový plašič?

Nejdříve si povíme, co to vlastně ultrazvukový plašič je. Je to zařízení, které vytváří ultrazvukové signaly, které lidé neslyší, ale zvířata ano. Spolehlivě je vypudí, neboť jim daná frekvence vadí. Spolehlivě zabírají a jsou účinné, často také vodotěsné. Mají možnost měnit své frekvence, na které si Vámi nechtěné zvíře nemůže zvyknout. Plašiče můžete umístit na jakékoliv místo, kde bude zvíře neustále obtěžované danými signály. Zvíře se na místě dále nebude chtít vyskytovat, ale ani se vracet. Lze je využívat ve venkovních prostorech, ale nenechte se mýlit, ale ano, lze jej používat i ve vnitřních prostorách. Díky těmto vlastnostem, mají plašiče výhodu, nejen v jednoduchosti, ale i v možnosti zařízení přemisťovat. Jejich další obrovskou výhodou je, že jejich fyzikální systém je ekologický, takže se nemusíte bát škodlivosti chemikálií, ani případnému úhynu zvířat. Plasič, jak už jen nese význam ve svém názvu Vám zvěř opravdu pouze vyplaší

K čemu se tedy používají? 

Tuto otázku jsme již výše otevřeli, ale důležité je určitě zdůraznit na jakou zvěř fungují. Plasiče na našem webu najdete pod kategoriemi, které máme rozdělené podle druhu škudcu. Škudcu je všude nespočet (jako jsou např. kuny, myši, hadi, jakákoli divoká zvěř nebo třeba krtci). Proto jestli řešíte problémy s kunou, najdete vhodný plašič v kategorii "Plašiče kun". V této kategorii je možnost najít i speciální plašič kun a hlodavců určený pro ochranu vašeho auta, dílny, karavanu, zemědělského stroje apod.

Jak funguje ultrazvukový plašič?

Vodotěsný ultrazvukový plašič na kuny, myši a potkany DRAGON ULTRASONIC C200

749 Kč s DPH
Jak funguje ultrazvukový plašič?

Odpuzovač krtků, hadů a hrabošů MOTOR VIBRASONIC M6

899 Kč s DPH
Jak funguje ultrazvukový plašič?

Vodotěsný ultrazvukový plašič na kuny, myši a potkany DRAGON ULTRASONIC E250

1 299 Kč s DPH

Ultrazvukové plašiče se vyrábí v mnoha provedeních - ve verzi s napájením síťovým zdrojem (přímo do el. zásuvky) nebo také v provedení s bateriovým napájením (samozřejmě s přihlednutím na výkonnost, případně pokud je provedení možné se svou účinností, kterou plašič vyžaduje). Naše doporučení tedy míří spíše volit variantu ultrazvukového plašiče s trvalým napájením ze síťového zdroje, neboť tyto plašiče mají několikanásobně vyšší výkon. Bateriové plašiče využívejte pouze tam, kde není k dispozici elektrický proud.

Kam jej ale umístit?

Určitě na takové místo, kde je viditelně zahlédnete. Zdá se Vám to jednoduché? Vlastně ano, je to tak jednoduché, ale toto přirovnání schovává mnohá další úskalí. Jakmile plasič, nebo odpuzovač umístíte, tak aby jste na něj z jakékoli perspektivy dobře viděli, bude fungovat jak má. Jeho ultrazvukové paprsky se rozmístí do prostoru, kde se nebudou odrážet od jiných překažek a budou se linout dál do prostoru. Ale nemusíte se bát, odražené paprsky fungují stejně účinně, pouze se odrazí a rozptylují se jinými směry po prostoru. A to několikanásobně. Z toho tedy vyplývá, že by plasič neměl být směřován v uzavřeném prostoru směrem ke zdi, ale k protilehlému rohu. Ve více místnostech, které na sebe navazují vždy nechávejte alespoň pootevřené dveře, aby se odražené paprsky dostaly i do ostatních místností. Jen tak bude Váš prostor dostatečně chráněn. Jeden zdrojový plašič je schopen Vám takto ochránit okolo 100 m².

Jak funguje ultrazvukový plašič?

BOVRAMOVA PORADNA

S nákupem plasiče určitě nic nezkazíte, alespoň budete vědět, že Vás jen tak škůdce nezaskočí, třeba i u Vašich dveří. Další informace samozřejmě najdete přímo na webu, nebo můžete zavolat na naši linku +420 777 750 001, nebo na e-mail info@bovram.cz