Co pomáhá proti čmelíkům? Tohle vám pomůže!

Vítáme vás na našem blogu, kde se tentokrát podíváme na zajímavé téma spojené s péčí o drůbežník. Čmelíci jsou nádhernými tvory, kteří mají klíčovou roli v opylování květin a zachovávání ekologické rovnováhy. Nicméně v případě drůbeže, zejména kuřat, mohou čmelíci představovat určitou výzvu. V tomto článku se podíváme na to, co může pomoci proti čmelíkům v prostředí drůbežárny a jak lze zajistit klidné soužití mezi těmito dvěma důležitými články přírodního světa.

co-pomaha-proti-cmelikum

Co je to čmelík?

Čmelík kuří je malý, hnědý roztoč, který se živí krví.

Vyskytují v teplých, vlhkých prostředích, jako jsou koberce, postele a čalounění. Mohou způsobit svědění, podráždění a v některých případech i alergické reakce. Čmelíky také mohou přenášet choroby, jako jsou salmonela, cholera a tyfus.

Pokud máte podezření, že máte čmelíky kuří, je důležité je co nejdříve odstranit. Čmelíky kuří se mohou rychle množit a mohou být velmi obtížné se jich zbavit. Existuje několik způsobů, jak se zbavit čmelíků kuří, jako je vysávání, praní a dezinfekce postele, koberců a čalounění. Můžete také použít insekticid nebo vyzkoušet postřiky na čmelíky.

 

Co všechno pomáhá proti čmelíkům?

Přinášíme vám několik tipů, jak se zbavit čmelíků:

  • Vysávání: Vysávejte svojí ložnici, obývací pokoj a další místnosti, kde se čmelíci vyskytují, alespoň jednou týdně. Ujistěte se, že vysajete všechny koberce, čalounění, závěsy a další předměty, na kterých se čmelíci mohou schovat.
  • Praní: Perte ložní prádlo, ručníky a oblečení na vysoké teplotě (alespoň 60 stupňů Celsia). Ujistěte se, že vše důkladně vyperete, abyste zabili všechny čmelíky.
  • Čištění: Dezinfikujte všechny povrchy, na kterých se čmelíci mohou vyskytovat, pomocí běžného čističe. Ujistěte se, že čistič důkladně vytřete, abyste odstranili všechny čmelíky a jejich trus.
  • Česání: Pokud máte domácí zvířata, pravidelně je češte, abyste odstranili všechny čmelíky, které se mohou najít v jejich srsti.
  • Insekticid: Pokud jste vyzkoušeli všechny ostatní metody a čmelíky se stále nemůžete zbavit, můžete použít insekticid. Před použitím insekticidu si však vždy přečtěte pokyny na etiketě.

Pokud máte čmelíky, je důležité jednat rychle. Čmelíci se mohou rychle množit a mohou být velmi obtížné se jich zbavit. Pokud se budete držet těchto tipů, měli byste být schopni se jich zbavit a udržet své prostředí bez škůdců.