Jak se zbavit čmelíků u slepic?

Pokud jste vlastníkem drůbeže a čmelíci začali být nežádoucím sousedem, jste tu správně. Během této cesty prozkoumáme různé způsoby, jak se vypořádat s touto situací. Naučíme se rozeznávat, kdy je zapotřebí zasáhnout, a přitom si zachovat citlivost k ochraně životního prostředí. Připravte se na praktické rady, osvědčené postupy a užitečné informace, které vám pomohou dosáhnout harmonie mezi vašimi slepicemi a okolním prostředím.

jak-se-zbavit-cmeliku-u-slepic

Jak se zbavit čmelíků u slepic?

Čmelíci jsou malí, červeno-hnědí roztoči, kteří žijí v peří slepic. Často se také nazývají slepičí muňky.

Mohou být pro slepice velmi nepříjemní a mohou způsobit i zdravotní problémy.

Pokud máte doma slepice, je důležité znát způsoby, jak se zbavit čmelíků.

Zde je několik tipů, jak se zbavit čmelíků u slepic:

  • Vyčistěte kurník a výběh: Čmelíci se rádi schovávají v temných a vlhkých místech, jako jsou praskliny v kurníku, hnijící trus a zbytky potravy. Čistěním kurníku a výběhu odstraníte všechna místa, kde se čmelíci mohou skrývat.
  • Vyperte hnízda a podestýlku: Čmelíci se mohou také skrývat v hnízdech a podestýlce. Vyperte hnízda a podestýlku horkou vodou a mýdlem, abyste je odstranili.
  • Použijte insekticidy: Existuje několik insekticidů, které lze použít k zabíjení čmelíků. Před použitím insekticidů si vždy přečtěte návod k použití.
  • Použijte přírodní metody: Existuje také několik přírodních metod, které lze použít k zabíjení čmelíků. Mezi tyto metody patří použití popelu, jedlé sody nebo křemeliny.
  • Snižte vlhkost v kurníku: Čmelíci se rádi schovávají ve vlhkých místech, takže snížením vlhkosti v kurníku můžete snížit jejich počet. To lze provést větráním kurníku, používáním vysoušeče vzduchu nebo přidáním materiálů, které absorbují vlhkost, jako je sláma nebo piliny.
  • Vyčistěte krmivo a vodu: Čmelíci se mohou také živit krmivem a vodou pro slepice, takže je důležité je čistit pravidelně. To pomůže zabránit tomu, aby se čmelíci dostali do kontaktu s krmivem a vodou.
  • Odstráňte hnízda hmyzu: Čmelíci mohou být přitahováni hnízdy hmyzu, jako jsou mravenci a termiti. Odstraňte všechna hnízda hmyzu z kurníku a výběhu, abyste zabránili tomu, aby se čmelíci dostali do kontaktu s nimi.
  • Ošetřete slepice insekticidy: Pokud máte vážný problém s čmelíky, můžete ošetřit slepice insekticidy. Před použitím insekticidů si vždy přečtěte návod k použití.
 

Pokud budete dodržovat tyto tipy, můžete se zbavit čmelíků a poskytnout svým slepicím zdravé a pohodlné prostředí.

Vyzkoušejte z naší nabídky: