Jak chytit kunu do sklopce? Návod krok za krokem

Kuna je malé zvíře, které je známé svou inteligencí a schopností se dostat do malých prostor. Kuny mohou být problémem v domácnostech, kde mohou způsobit škody na nábytku a roznášet nemoci. Existuje několik způsobů, jak chytit kunu, ale jedním z nejúčinnějších způsobů je použití sprývný sklopec nebo past.

jak chytit kunu do klece_ návod krok za krokem

Důležité je, vybrat správnou klec!

Při výběru sklopce na kunu je důležité zvážit velikost kuny, která se vyskytuje ve vašem okolí.

K dispozici na trhu jsou sklopce různých velikostí, takže je důležité vybrat past, která je dostatečně velká, aby zachytila ​​kunu, ale ne tak velká, že by se do ní mohla dostat jiná zvířata, jako jsou myši nebo krysy.

 

Jak nainstalovat past?

Sklopka by měla být nainstalována na místě, kde je kuna nejaktivnější. Kuny jsou noční zvířata, takže je nejlepší instalovat past v noci.

Past by měla být umístěna v blízkosti zdroje potravy nebo vody. Kuny jsou všežravé, takže se budou zajímat o různé druhy potravy, jako je maso, ryby, vejce nebo ovoce.

 

Jak připravit návnadu do pasti?

Návnada pastí je důležitou součástí chytání kuny. Návnada by měla být umístěna na místo, kde je kuna bude nejpravděpodobněji vidět.

Měla by být dostatečně velká, aby zaujala kunu, ale ne tak velká, že by se do pasti mohla dostat jiná zvířata. Dobrými návnadami na kuny jsou maso, ryby, vejce nebo ovoce.

 

Jak kontrolovat past?

Past by měla být kontrolována pravidelně, ideálně každý den. Pokud je kuna chycena, měla by být uvolněna v bezpečné vzdálenosti od vašeho domu.